Bulgur s mletým jehněčím masem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
32 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Lilek omyjeme a nakrájíme na kostičky. Feferonku omyjeme, rozkrojíme a nakrájíme na drobno.
  • 2
    Olej a máslo rozpálíme, přidáme cibuli a krátce podusíme. Přidáme mleté maso, feferonku a vše opečeme. Pak přidáme bulgur, česnek a lilek.
  • 3
    Rajčata nasekáme a přidáme ke směsi i se šťávou, vodou, pepřem, paprikou, solí a kmínem. Vaříme pod pokličkou asi 20 minut, mírným varem.
  • 4
    Do hotového bulguru přimícháme nasekanou petrželku, dáme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.