Bulgur s mletým jehněčím masem
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusLilek
- 5lžicOlej rostlinný
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůJehněčí maso mleté
- 150gramůBulgur
- 400gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1stroužekČesnek
- 0,5kusPaprika červená
- 0,5kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
32 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Lilek omyjeme a nakrájíme na kostičky. Feferonku omyjeme, rozkrojíme a nakrájíme na drobno.
- 2Olej a máslo rozpálíme, přidáme cibuli a krátce podusíme. Přidáme mleté maso, feferonku a vše opečeme. Pak přidáme bulgur, česnek a lilek.
- 3Rajčata nasekáme a přidáme ke směsi i se šťávou, vodou, pepřem, paprikou, solí a kmínem. Vaříme pod pokličkou asi 20 minut, mírným varem.
- 4Do hotového bulguru přimícháme nasekanou petrželku, dáme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.