Bulharská telecí polévka
80 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 500gramůTelecí plec
- 40gramůCeler bulvový
- 30gramůPetržel kořen
- 320gramůBrambory
- 50gramůKřen
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 50gramůZelí hlávkové bílé
- 50gramůMrkev kořen
- 75gramůProtlak rajčatový
- 1200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do osolené vody dáme vařit omyté maso nakrájené na porce.
- 2Kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky, zelí a brambory na kostky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rajčatový protlak, orestujeme a přidáme k masu.
- 3Když je maso téměř uvařené, přidáme kořenovou zeleninu, brambory a zelí.
- 4Hotovou polévku ochutíme octem a solí. Podáváme k ní nastrouhaný křen.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.