Bulka s trhaným vepřovým
430 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová plec
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceKmín drcený
- 1lžíceOregano sušené
- 1lžícePaprika sladká mletá
- 2lžíceKreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1kuspaprička jalapeňo
- 50mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 100mililitrůMajonéza
- 8lžicPetržel - nať
- 16kusůŽemle tmavá
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
579 mg
Postup přípravy
- 1Vepřové maso omyjeme ve vodě a osušíme. Vetřeme do něj sůl a pepř.
- 2V malé misce smícháme kmín, oregáno a papriku. Touto směsí posypeme vepřově maso a nakonec potřeme olivovým olejem.
- 3Maso dáme do pekáče, přidáme najemno nasekanou jalapeňo, cibuli i stroužky česneku. Podlijeme pivem a pomerančovou šťávou. Pečeme na 120 °C asi 7,5 hodin. Podle potřeby můžeme podlít vodou. Pak zvýšíme teplotu na 180 °C a pečeme půl hodiny.
- 4Vytáhneme z trouby a necháme pár minut odpočívat, poté maso natrháme vidličkami. Promícháme ho s výpekem.
- 5Bulky rozpůlíme a rozdělíme do nich trhanou masovou směs. Doplníme majonézou a nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.