Bulky s olivami
50 min.
Ingredience
- Náplň
- 150gramůOlivy černé
- 150gramůMandle
- 200gramůRicotta
- 200gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaBazalka
- 1kusPažitka
- Těsto
- 40gramůDroždí
- 425mililitrůVoda pitná
- 600gramůMouka pšeničná celozrnná
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceOregano sušené
- 1lžíceBazalka
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve 125 ml vlažné vody rozpustíme droždí, přidáme mouku, zbytek vlažné vody, olivový olej, špetku oregana, špetku bazalky a špetku soli.
- 2Vypracujeme hladké těsto, mísu zakryjeme utěrkou a odložíme na teplé místo, kde necháme těsto kynout.
- 3Olivy a mandle vložíme do mixéru a rozmixujeme na kaši.
- 4Kaši z oliv a mandlí smícháme s ricottou, zakysanou smetanou, oreganem a bazalkou.
- 5Těsto rozdělíme na 16 kuliček, v každé vytvoříme palcem díru a klademe je na vymaštěný plech.
- 6Do prohlubní klademe pomocí lžičky připravenou náplň a bulky necháme ještě na teplém místě chvilku kynout.
- 7Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pečeme asi 25 minut.
- 8Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.