Bulky s olivami

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve 125 ml vlažné vody rozpustíme droždí, přidáme mouku, zbytek vlažné vody, olivový olej, špetku oregana, špetku bazalky a špetku soli.
  • 2
    Vypracujeme hladké těsto, mísu zakryjeme utěrkou a odložíme na teplé místo, kde necháme těsto kynout.
  • 3
    Olivy a mandle vložíme do mixéru a rozmixujeme na kaši.
  • 4
    Kaši z oliv a mandlí smícháme s ricottou, zakysanou smetanou, oreganem a bazalkou.
  • 5
    Těsto rozdělíme na 16 kuliček, v každé vytvoříme palcem díru a klademe je na vymaštěný plech.
  • 6
    Do prohlubní klademe pomocí lžičky připravenou náplň a bulky necháme ještě na teplém místě chvilku kynout.
  • 7
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pečeme asi 25 minut.
  • 8
    Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.