Burger s řepou a křenem
35 min.
Ingredience
- 20gramůKřenová pasta - Krenex
- 120gramůZakysaná smetana
- 7gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 60gramůČervená řepa
- 100gramůRoketa
- 4kusyBulky toastové
- Na placky
- 1kusCibule červená
- 20mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůRajčata
- 600gramůHovězí maso mleté
- 70gramůSýr Parmezán
- 30gramůMajoránka
- 30gramůOregano čerstvé
- 30gramůBazalka
- 7gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
25 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, nasekanou nadrobno a prolisovaný česnek. Do mísy vložíme mleté hovězí maso, směs cibule a česneku, parmezán, rozsekaná rajčata, bylinky, pepř a sůl, dokonale promícháme, vytvoříme placičky. Potřeme je olejem a grilujeme 7 minut z každé strany. Na grilu nahřejeme i rozpůlenou malou bagetu.
- 2V misce smícháme křenovou pastu a zakysanou smetanu se solí a pepřem, červenou řepu nakrájíme na slabé plátky. Půlku bagety natřeme slabě majonézou, vložíme ogrilovanou placku, listy rokety a plátky řepy. Završíme křenovou smetanou a zakryjeme druhou půlkou bagety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.