Burgundská polévka
50 min.
Ingredience
- 400gramůTykev
- 2kusyBrambory
- 50gramůTuk
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1500mililitrůVoda pitná
- 1kusCeler - nať
- 2kusyMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaPažitka
- 0,25kusZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Tykev, karotku, celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Zelí nakrájíme na tenké plátky, oloupané brambory na nudličky. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky a celerovou nať rozsekáme. Na polovině tuku podusíme česnek, celer a karotku.
- 2Do měkké zeleniny přidáme vodu, osolíme, přidáme zelí, tykev
- 3a brambory.
- 4Uvaříme doměkka. Nakonec dáme do polévky zbytek tuku a okořeníme pepřem a pažitkou.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.