Burgundské kuře se žampiony
85 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 900gramůKuřecí prsa
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 120gramůAnglická slanina
- 16kusůŠalotka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 150mililitrůVíno portské
- 20gramůTymián čerstvý
- 20gramůPetržel - nať
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 40gramůCeler - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1267 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
47 g
Sacharidy
131 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na oleji osmažíme kuřecí maso nakrájené na kostky a vyndáme. Osmažíme šalotku, slaninu, žampiony a česnek dozlatova. Do pánve vrátíme maso, zaprášíme moukou, neustále mícháme a zvolna vaříme ještě další 2 minuty.
- 2Maso podlijeme vínem a kuřecím vývarem, přivedeme k varu a mícháme, dokud se nezačne vařit. Poté vložíme bylinky, opepříme a osolíme.
- 3Kastrol pod pokličkou vložíme na 1 hodinu do trouby předehřáté na 150 °C. Z hotového pokrmu odstraníme bylinky.
- 4Pokrm rozdělíme na talíře, ozdobíme vařenou zeleninu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.