Burgundské kuře se žampiony

85 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1267 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
47 g
Sacharidy
131 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na oleji osmažíme kuřecí maso nakrájené na kostky a vyndáme. Osmažíme šalotku, slaninu, žampiony a česnek dozlatova. Do pánve vrátíme maso, zaprášíme moukou, neustále mícháme a zvolna vaříme ještě další 2 minuty.
  • 2
    Maso podlijeme vínem a kuřecím vývarem, přivedeme k varu a mícháme, dokud se nezačne vařit. Poté vložíme bylinky, opepříme a osolíme.
  • 3
    Kastrol pod pokličkou vložíme na 1 hodinu do trouby předehřáté na 150 °C. Z hotového pokrmu odstraníme bylinky.
  • 4
    Pokrm rozdělíme na talíře, ozdobíme vařenou zeleninu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.