Bylinková omeleta s chřestem a ricottou
30 min.
Ingredience
- 12kusůVejce slepičí
- 50gramůSýr Ricotta
- 4lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 1kusCitrony
- 1kusPažitka
- 455gramůChřest bílý
- 1špetkaSůl
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
39 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve opečeme na rozpáleném grilu doměkka chřest. Během grilování jednou otočíme a poté jej uchováme teplý.
- 2Mezitím smícháme vejce, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a dochutíme solí a pepřem. Na pánvi zpěníme máslo a vlijeme část vaječné směsi. Pečeme 1-2min, poté téměř hotovou omeletu přeneseme na gril a ještě 3-4min dopečeme. Stejně postupujeme se zbytkem směsi.
- 3Na každou omeletu poklademe chřest a ricottu, pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou, dozdobíme kousky parmazánu, čerstvou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.