Bylinkové brambory po italsku

60 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
29 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory (pokud možno stejné velikosti) omyjeme a uvaříme ve vodě ve slupce. Uvařené brambory scedíme, necháme chvilku vychladnout, oloupeme je, nakrájíme na čtvrtky a dáme do velké mísy.
  • 2
    Omyjeme čerstvý rozmarýn, majoránku, šalvěj a petrželovou nať. Pokrájíme je nadrobno, část petrželové nati si odložíme do misky. V pánvi si na olivovém oleji zpěníme rozmarýn, šalvěj, petrželovou nať a majoránku, poté je i s olejem promícháme s brambory, které osolíme a rozložíme na plech a dáme je do trouby předem vyhřáté na 250°C na 15-20 minut. Opečeme je dozlatova a horké podáváme posypané zbylou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.