Bylinkové dušené kuře
80 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKuře
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 4centilitryDolin - Vermouth
- 125mililitrůVíno bílé
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 50gramůTymián čerstvý
- 10gramůBazalka
- 10gramůEstragon
- 10gramůPetržel - nať
- 2kusyRajčata
- 10gramůKerblík
- 3lžíceZakysaná smetana
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
33 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- 2V pekáči rozehřejeme 4 lžíce oleje a vložíme k nim porce kuřete. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme na kostičky a přidáme na olej. Přilijeme vermut, bílé víno a drůbeží vývar. Přidáme ještě tymián a 30 minut dusíme. Pak vyjmeme.
- 3Bylinky, tedy bazalku, estragon, petrželku a kerblík nasekáme nadrobno. Na kostičky nakrájíme rajčata. Bylinky a rajčata vložíme do omáčky a ještě chvíli vaříme, pak přidáme 3 lžíce zakysané smetany a vaříme do zhoustnutí. Omáčku přecedíme přes síto a přelijeme s ní porce kuřete. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.