Bylinkové kuličky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
45 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme přibližně 15 minut, pak je scedíme, rozmačkáme a dáme do větší mísy.
  • 2
    Jarní cibulku, čerstvý kopr, pažitku, petrželku kudrnku a řeřichu omyjeme, drobně pokrájíme a přiložíme k bramborám. Přidáme majonézu Hellmans, hořčici, rozetřený česnek, mořskou sůl a bílý pepř. Vše dobře promícháme a vytvarujeme malé kuličky.
  • 3
    V misce vyšleháme mléko s vejci. Do druhé misky dáme strouhanku. Kuličky nejdříve namočíme do vajíček, pak do strouhanky a pak je znovu namočíme do vajíček a obalíme ještě jednou v strouhance.
  • 4
    Obalené kuličky smažíme ve větším množství rozpáleného oleje dozlatova. Usmažené necháme okapat na papírové utěrce, podáváme je teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.