Bylinkové kuličky
50 min.
Ingredience
- 900gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 4kusyCibulka jarní
- 0,5lžíceŘeřicha
- 3lžíceHellmann's Majonéza originál
- 1lžičkaHořčice francouzská
- 2lžičkySůl mořská
- 1lžičkaPepř bílý
- 3lžíceMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 125gramůStrouhanka
- 2stroužkyČesnek
- 2lžícePažitka
- 0,5lžíceKopr čerstvý
- 2lžícePetržel kudrnka
- 2decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
45 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme přibližně 15 minut, pak je scedíme, rozmačkáme a dáme do větší mísy.
- 2Jarní cibulku, čerstvý kopr, pažitku, petrželku kudrnku a řeřichu omyjeme, drobně pokrájíme a přiložíme k bramborám. Přidáme majonézu Hellmans, hořčici, rozetřený česnek, mořskou sůl a bílý pepř. Vše dobře promícháme a vytvarujeme malé kuličky.
- 3V misce vyšleháme mléko s vejci. Do druhé misky dáme strouhanku. Kuličky nejdříve namočíme do vajíček, pak do strouhanky a pak je znovu namočíme do vajíček a obalíme ještě jednou v strouhance.
- 4Obalené kuličky smažíme ve větším množství rozpáleného oleje dozlatova. Usmažené necháme okapat na papírové utěrce, podáváme je teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.