Bylinkový kapr

40 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
32 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvou šalvěj, petrželovou nať a tymián omyjeme a drobně posekáme. Oloupanou cibuli s česnekem pokrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na plátky silné asi 4-5 mm. Dáme je do mísy, posypeme solí (0.5 lžíce), kmínem a promícháme. Omytý citron nakrájíme na plátky, omytá rajčata pokrájíme na čtvrtky.
  • 3
    Porce kapra omyjeme a osušíme. Pak ho osolíme mořskou solí, posypeme drceným kmínem, potřeme zlehka hořčicí a posypeme šalvějí s tymiánem. Porce nakonec obalíme v hladké mouce.
  • 4
    Ve větším pekáči si rozpálíme olej s 1/2 másla. Kapra smažíme dozlatova z každé strany. Během smažení na okraj pekáče přidáme 2/2 másla, cibuli s česnekem, promícháme, pak kolem dokola položíme plátky brambor, podlijeme 1 dl vody a dusíme pod poklicí asi 5-7 minut. Pak pokličku odložíme a vše dopečeme.
  • 5
    Porce kapra dáme na talíře, okolo něj položíme brambory s cibulí, pokrájené rajče, na rybu položíme plátky citronu, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.