Bylinkový kapr
40 min.
Ingredience
- 800gramůKapr obecný
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceTymián čerstvý
- 800gramůBrambory
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 1kusCitrony
- 4kusyRajčata
- 1,5lžičkySůl mořská
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5lžíceHořčice plnotučná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
32 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čerstvou šalvěj, petrželovou nať a tymián omyjeme a drobně posekáme. Oloupanou cibuli s česnekem pokrájíme na tenké plátky.
- 2Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na plátky silné asi 4-5 mm. Dáme je do mísy, posypeme solí (0.5 lžíce), kmínem a promícháme. Omytý citron nakrájíme na plátky, omytá rajčata pokrájíme na čtvrtky.
- 3Porce kapra omyjeme a osušíme. Pak ho osolíme mořskou solí, posypeme drceným kmínem, potřeme zlehka hořčicí a posypeme šalvějí s tymiánem. Porce nakonec obalíme v hladké mouce.
- 4Ve větším pekáči si rozpálíme olej s 1/2 másla. Kapra smažíme dozlatova z každé strany. Během smažení na okraj pekáče přidáme 2/2 másla, cibuli s česnekem, promícháme, pak kolem dokola položíme plátky brambor, podlijeme 1 dl vody a dusíme pod poklicí asi 5-7 minut. Pak pokličku odložíme a vše dopečeme.
- 5Porce kapra dáme na talíře, okolo něj položíme brambory s cibulí, pokrájené rajče, na rybu položíme plátky citronu, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.