Candát s bylinkovou krustou
42 min.
Ingredience
- 600gramůCandát obecný
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 4kusyŠalotka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 4lžíceOlej rostlinný
- 4lžíceStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 0,5kusPetržel - nať
- 0,5kusBazalka
- 0,5kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
11 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Žampiony nasekáme nadrobno, šalotku na jemné kostičky. Ze snítek petrželky a bazalky otrháme lístky, několik jich odložíme stranou na ozdobu, zbytek rozsekáme. Pažitku krájíme nadrobno.
- 2Žloutek z vařeného vejce rozmačkáme, smícháme se žampiony, šalotkou, strouhankou, bylinkami a olejem.
- 3Zapékací formu vymažeme olejem, plátky ryby osolíme, opepříme a položíme do formy kůží dolů. Rovnoměrně potřeme směsí hub a bylinek, candáta zalijeme vínem, zapečeme v předehřáté troubě na 225°C asi 12 minut.
- 4Podáváme ozdobené lístky petrželky s vařenými bramborami nebo bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.