Candát s mandlovou krustou
55 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 150gramůMandle plátky
- 2lžíceStrouhanka
- 1špetkaMuškátový květ
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 800gramůCandát obecný
- 10gramůMandle
- 4lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
48 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
466 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného candáta naporcujeme na filety, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a poprášíme moukou. Porce opečeme na rozpáleném oleji dozlatova, vyjmeme a dáme do máslem vymazané zapékací mísy.
- 2Plátky mandlí smícháme se žloutky, strouhankou a smetanou, ochutíme najemno umletými mandlemi, špetkou muškátového květu, solí a nasekanou petrželkou. Nakonec přidáme prášek do pečiva.
- 3Směsí pokryjeme porce candáta, vložíme do rozpálené trouby a zapečeme dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.