Candát se zeleninou a žampiony
55 min.
Ingredience
- 600gramůCandát obecný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 2kusyBrambory vařené ve slupce
- 200gramůRajčata
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 50mililitrůVíno bílé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceStrouhanka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
43 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce candáta pokapeme citronovou šťávou, osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi na oleji opečeme po obou stranách. Na dno pekáče vymazaného olejem urovnáme plátky uvařených, oloupaných brambor a na ně položíme porce candáta. Do pánve od opékání vsypeme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a chvíli podusíme. Přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petržel, osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a podlijeme vínem. Krátce povaříme a směs nalijeme na porce candáta. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Chvíli před dopečením posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.