Cannelloni plněné marinovaným kuřecím masem
125 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 6lžicMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůSýr Parmezán
- 450gramůSýr Ricotta
- 1lžíceOregano čerstvé
- 220gramůCannelloni
- 75gramůMozzarella
- 125mililitrůOcet vinný
- 125mililitrůOlej olivový
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
- 2lžíceBazalka
- 1kusVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOlej stolní
- 550mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1735 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
136 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
122 mg
Cukr
774 mg
Postup přípravy
- 1V míse si připravíme marinádu smícháním octa, utřeného česneku a 125 ml olivového oleje. Do marinády vložíme kuřecí prsa nakrájená na kostičky. Dobře promícháme a pod fólií dáme na 1/2 hodiny do chladničky. Poté na 2 lžících oleje naložené maso zhruba 7 minut smažíme (bez marinády).
- 2Ve velkém rendlíku rozpustíme máslo, zahřejeme na vyšší teplotu, přimícháme smetanu, pepř, sůl a muškátový oříšek. Když omáčka zhoustne, zmírníme plamen, vsypeme do omáčky strouhaný parmezán a poté odstavíme.
- 3V míse rozetřeme ricottu s rozšlehaným vejcem a bylinkami. Do směsi vmícháme osmažené kuřecí maso. Hotovou směsí naplníme cannelloni.
- 4Do zapékací misky vlijeme 1/2 omáčky, na ni poklademe cannelloni a zalijeme zbylou omáčkou. Na omáčku nasypeme strouhanou mozzarellu, misku zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 3/4 hodiny. Těstoviny po upečení necháme 10 minut ustát, poté je ozdobíme lístky bazalky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.