Cannelloni plněné marinovaným kuřecím masem

125 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1735 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
136 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
122 mg
Cukr
774 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse si připravíme marinádu smícháním octa, utřeného česneku a 125 ml olivového oleje. Do marinády vložíme kuřecí prsa nakrájená na kostičky. Dobře promícháme a pod fólií dáme na 1/2 hodiny do chladničky. Poté na 2 lžících oleje naložené maso zhruba 7 minut smažíme (bez marinády).
  • 2
    Ve velkém rendlíku rozpustíme máslo, zahřejeme na vyšší teplotu, přimícháme smetanu, pepř, sůl a muškátový oříšek. Když omáčka zhoustne, zmírníme plamen, vsypeme do omáčky strouhaný parmezán a poté odstavíme.
  • 3
    V míse rozetřeme ricottu s rozšlehaným vejcem a bylinkami. Do směsi vmícháme osmažené kuřecí maso. Hotovou směsí naplníme cannelloni.
  • 4
    Do zapékací misky vlijeme 1/2 omáčky, na ni poklademe cannelloni a zalijeme zbylou omáčkou. Na omáčku nasypeme strouhanou mozzarellu, misku zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 3/4 hodiny. Těstoviny po upečení necháme 10 minut ustát, poté je ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.