Cannelloni s kuřetem
105 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3gramyMuškátový oříšek
- 60gramůSýr Parmezán
- 400gramůSýr Ricotta
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůOregano čerstvé
- 40gramůBazalka
- 200gramůCannelloni
- 50gramůMozzarella
- 100mililitrůOcet vinný
- 3decilitryOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1899 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
163 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
700 mg
Cukr
780 mg
Postup přípravy
- 1V nekovové míse smícháme ingredience na marinádu - ocet, olivový olej, prolisovaný česnek, sůl a kuřecí maso nakrájené na kostky. Zakryjeme fólií a necháme 30 minut v lednici uležet.
- 2Mezitím v hrnci rozpustíme máslo, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, dáme špetku muškátového oříšku a zahříváme za stálého míchání, až směs zhoustne. Vmícháme strouhaný parmezán a odstavíme.
- 3Marinované maso opečeme na rozpálené pánvi na oleji dozlatova a přendáme do velké mísy. Přidáme ricottu, vejce, nasekanou bazalku a oregano, vše důkladně promícháme a směsí naplníme canneloni. Do vymazaného pekáčku nalijeme polovinu sýrové omáčky, na ni poklademe cannelloni a zalijeme zbytkem omáčky. Posypeme mozzarellou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
- 4Podáváme ozdobené lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.