Cannelloni s vepřovým masem
130 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso mleté
- 50gramůStrouhanka
- 100gramůSýr Parmezán
- 2kusyVejce slepičí
- 5gramůOregano sušené
- 250gramůCannelloni
- 375gramůRicotta
- 60gramůSýr Čedar
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- Rajčatová omáčka
- 425gramůPassata (drcená rajčata)
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceBazalka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 425mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1058 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
51 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu mírně vytřeme rozehřátým máslem.
- 2Zamícháme vepřové mleté maso, strouhanku, polovinu strouhaného parmazánu, vejce, oregáno, sůl a pepř. Směsí naplníme pomocí lžičky trubičky cannelloni.
- 3Drcená rajčata, rajčatový protlak a česnek přivedeme k varu, potom zvolna omáčku asi 15 minut povaříme. Přidáme bazalku, sůl, pepř a dobře zamícháme.
- 4Část rajčatové omáčky nalijeme na dno připravené mísy. Dáme do ní cannelloni naplněné masovou směsí a přelijeme je zbylou omáčkou. Navrch upravíme sýr ricotta a posypeme jej parmazánem a čedarem. Pekáč zakryjeme alobalem a pokrm pečeme asi 1 hodinu při 180°C. Potom alobal odstraníme a pečeme ještě asi 15 minut dozlatova. Nakrájíme na čtverce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.