Cannelloni s vepřovým masem

130 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1058 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
51 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zapékací mísu mírně vytřeme rozehřátým máslem.
  • 2
    Zamícháme vepřové mleté maso, strouhanku, polovinu strouhaného parmazánu, vejce, oregáno, sůl a pepř. Směsí naplníme pomocí lžičky trubičky cannelloni.
  • 3
    Drcená rajčata, rajčatový protlak a česnek přivedeme k varu, potom zvolna omáčku asi 15 minut povaříme. Přidáme bazalku, sůl, pepř a dobře zamícháme.
  • 4
    Část rajčatové omáčky nalijeme na dno připravené mísy. Dáme do ní cannelloni naplněné masovou směsí a přelijeme je zbylou omáčkou. Navrch upravíme sýr ricotta a posypeme jej parmazánem a čedarem. Pekáč zakryjeme alobalem a pokrm pečeme asi 1 hodinu při 180°C. Potom alobal odstraníme a pečeme ještě asi 15 minut dozlatova. Nakrájíme na čtverce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.