Carpaccio z tresky
150 min.
Ingredience
- 600gramůFilety z tresky tmavé
- 1stroužekČesnek
- 2hrstiPetržel - nať
- 0,5hrstTymián čerstvý
- 0,5hrstOregano čerstvé
- 100gramůAnčovičky konzervované
- 0,25litrOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceKoňak Armaňak
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
65 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
382 mg
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Filé z tresky tmavé vykostíme a necháme chladit dvě hodiny v mrazničce.
- 2Petrželku a tymián očistíme, necháme okapat a otrháme lístky. Česnek oloupeme.
- 3Ančovičky rozmixujeme s bylinkami a 0,2 litru oleje. Dokořeníme solí, pepřem a koňakem. Filé nakrájíme na velmi tenké plátky.
- 4Zbylým olejem potřeme servírovací talíře a rozložíme na ně plátky filé, které potřeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.