Cejni v oleji
15 min.
Ingredience
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
22 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filety z cejna nasolíme a necháme v přikryté misce 24 hodin odležet. Poté filety přelijeme octem, aby byly zcela ponořené, a necháme je 4 hodiny odležet. Odleželé filety stáhneme z kůže a nakrájíme na proužky.
- 2V hmoždíři rozdrtíme pepř, koriandr, bobkový list a nové koření, oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka, všechny bylinky opláchneme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno, chilli papričku nakrájíme na drobné kostičky. Vše nasypeme na nudličky z cejna a přelijeme oleji. Vše dobře promícháme, dáme do uzavíratelné nádoby a necháme 5 dní uležet. Takto připravená ryba vydrží v chladničce až 3 měsíce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.