Cejni v oleji

15 min.
Česká republika

Postup přípravy

  • 1
    Filety z cejna nasolíme a necháme v přikryté misce 24 hodin odležet. Poté filety přelijeme octem, aby byly zcela ponořené, a necháme je 4 hodiny odležet. Odleželé filety stáhneme z kůže a nakrájíme na proužky.
  • 2
    V hmoždíři rozdrtíme pepř, koriandr, bobkový list a nové koření, oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka, všechny bylinky opláchneme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno, chilli papričku nakrájíme na drobné kostičky. Vše nasypeme na nudličky z cejna a přelijeme oleji. Vše dobře promícháme, dáme do uzavíratelné nádoby a necháme 5 dní uležet. Takto připravená ryba vydrží v chladničce až 3 měsíce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.