Celerovo-bylinková remuláda

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V menším kastrolu v osolené vodě uvaříme dvě vejce natvrdo - přibližně 10 minut. Potom odstavíme z plotny, rychle vychladíme pod proudem tekoucí studené vody, oloupeme skořápku a nadrobno pokrájíme.
  • 2
    Celer nastrouháme na jemnějším struhadle, vložíme do větší mísy. Vmícháme do něj pokrájená vejce.
  • 3
    V menší misce promícháme olivový olej se sezamovým, přidáme šťávu vymačkanou z jednoho citronu. Vyrobeným dresinkem přelijeme celer, smíchaný s vejci.
  • 4
    Posypeme nasekanou pažitkou a petrželkou, podle chuti osolíme, opepříme. Důkladně promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.