Celerovo-bylinková remuláda
25 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V menším kastrolu v osolené vodě uvaříme dvě vejce natvrdo - přibližně 10 minut. Potom odstavíme z plotny, rychle vychladíme pod proudem tekoucí studené vody, oloupeme skořápku a nadrobno pokrájíme.
- 2Celer nastrouháme na jemnějším struhadle, vložíme do větší mísy. Vmícháme do něj pokrájená vejce.
- 3V menší misce promícháme olivový olej se sezamovým, přidáme šťávu vymačkanou z jednoho citronu. Vyrobeným dresinkem přelijeme celer, smíchaný s vejci.
- 4Posypeme nasekanou pažitkou a petrželkou, podle chuti osolíme, opepříme. Důkladně promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.