Celerovofenyklový salát s hrozny
50 min.
Ingredience
- 5mililitrůOlej salátový
- 2kusyFenykl čerstvý
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 400gramůCeler bulvový
- 300gramůHroznové víno
- 2decilitryJogurt nízkotučný
- 40mililitrůMajonéza
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30gramůSezam - semena
- 200gramůMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 30gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Fenykl očistíme, odkrojíme nať, bulvu přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky, které ihned zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Mrkev a celer oloupeme a nastrouháme na struhadle. Hroznové víno omyjeme, osušíme, kuličky rozpůlíme a vydlabeme zrníčka. Všechno nasypeme do velké mísy, osolíme, opepříme, promícháme, zakryjeme utěrkou a vložíme do ledničky na 30 minut zchladit. Mezitím si připravíme dresink - v misce smícháme jogurt, majonézu, prolisovaný česnek a sezamová semínka, na závěr zakápneme olejem a důkladně promícháme. Salát servírujeme na míse zalitý dresinkem a ozdobený snítkou kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.