Černé fazole s hovězím masem a sázenými vejci
270 min.
Ingredience
- 200gramůFazole černé
- 500gramůHovězí maso zadní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPepř černý celý
- 2kusyHřebíček
- 1kusBobkový list
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 5lžicSádlo vepřové škvařené
- 250gramůRýže loupaná
- 4kusyBanány
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1221 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
56 g
Sacharidy
135 g
Vláknina
16 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Fazole přebereme a necháme přes noc namáčet ve studené vodě.
- 2Maso nakrájíme na větší kousky, tuk a šlachy odstraníme. Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme solí, celým pepřem, přidáme hřebíček a bobkový list. Přivedeme k varu, zakryjeme a na slabém ohni vaříme 2 hodiny.
- 3V polovine vaření scedíme fazole, zalijeme je 400 ml čerstvé vody, přidáme k nim nahrubo nasekané 2 stroužky česneku a kousky slaniny. Pod pokličkou dusíme 90 minut. Po 1 hodině vaření je osolíme.
- 4Mezitím vyjmeme maso z vývaru, necháme vychladnout a najemno ho roztrháme. Oloupeme cibuli a zbytek česneku, nakrájíme najemno a na rozpáleném sádle osmahneme dozlatova. Přidáme maso, osolíme, opepříme, dochutíme chilli a koriandrem a za stálého míchání restujeme ještě 10 minut. Poté odstavíme.
- 5Rýži zalijeme 1/2 l vody, osolíme, přivedeme k varu a zakrytou zvolna dusíme cca 15 minut. Banány oloupeme, nakrájíme na plátky a ve velké pánvi je na rozpuštěném másle osmažíme z obou stran cca
- 67 minut dohněda. Z vajec opečeme volská oka. Mezitím znovu ohřejeme maso.
- 7Na talíře rozdělíme fazole, rýži, doplníme masem, banány a navrch položíme sázená vejce. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.