Český bramborák

120 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
21 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme, oloupeme a nastrouháme. Utřeme je s mletými škvarky.
  • 2
    Na tuku zpěníme cibuli, petržel a rozetřený česnek, na závěr přisypeme trochu majoránky. Přimícháme do brambor, přidáme žloutky nebo celá vejce, také můžeme přidat hotové vařené nebo dušené či mleté maso.
  • 3
    Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, případně dušenými houbami, přisypeme strouhanku.
  • 4
    Směs řádně promícháme a dáme do vymaštěného pekáče. Pečeme asi 1,5 hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.