Český bramborák
120 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1hrstPetržel - nať
- 100dekagramůBrambory
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 5kusůVejce slepičí
- 1lžíceStrouhanka
- 250gramůVepřové škvarky
- 3stroužkyČesnek
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
21 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme, oloupeme a nastrouháme. Utřeme je s mletými škvarky.
- 2Na tuku zpěníme cibuli, petržel a rozetřený česnek, na závěr přisypeme trochu majoránky. Přimícháme do brambor, přidáme žloutky nebo celá vejce, také můžeme přidat hotové vařené nebo dušené či mleté maso.
- 3Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, případně dušenými houbami, přisypeme strouhanku.
- 4Směs řádně promícháme a dáme do vymaštěného pekáče. Pečeme asi 1,5 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.