Česnečka s mandlemi
30 min.
Ingredience
- 230gramůMandle
- 4stroužkyČesnek
- 4lžíceOcet vinný
- 1litrVoda pitná
- 6lžicOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 12kusůHroznové víno
- 400gramůPečivo pšeničné jemné tukové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
840 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
53 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Tvrdší pečivo nalámeme na kousky, vložíme do mísy a přelijeme vodou. Takto necháme asi 10–15 minut odstát. Poté z pečiva vymačkáme nadbytečnou vodu a vložíme do mixéru.
- 2Podélně rozpůlíme stroužky česneku a spolu se 3 lžícemi vinného octa a 225 ml vody přidáme do mixéru a rozmixujeme. Pak přidáme ještě olej a mleté mandle a opět rozmixujeme. Za stálého chodu mixéru přiléváme zbývající vodu, dokud nedosáhneme požadované hustoty.
- 3Polévku podle chuti osolíme a opepříme, případně přidáme ocet. Přelijeme do mísy, přikryjeme a nejméně na 4 hodiny uložíme do lednice.
- 4Před podáváním polévku ještě dochutíme, rozdělíme do misek, ozdobíme nakrájeným hroznovým vínem, posypeme pepřem a pokapeme olivovým olejem. Polévku podáváme studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.