Česnečka s mandlemi

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
840 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
53 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvrdší pečivo nalámeme na kousky, vložíme do mísy a přelijeme vodou. Takto necháme asi 10–15 minut odstát. Poté z pečiva vymačkáme nadbytečnou vodu a vložíme do mixéru.
  • 2
    Podélně rozpůlíme stroužky česneku a spolu se 3 lžícemi vinného octa a 225 ml vody přidáme do mixéru a rozmixujeme. Pak přidáme ještě olej a mleté mandle a opět rozmixujeme. Za stálého chodu mixéru přiléváme zbývající vodu, dokud nedosáhneme požadované hustoty.
  • 3
    Polévku podle chuti osolíme a opepříme, případně přidáme ocet. Přelijeme do mísy, přikryjeme a nejméně na 4 hodiny uložíme do lednice.
  • 4
    Před podáváním polévku ještě dochutíme, rozdělíme do misek, ozdobíme nakrájeným hroznovým vínem, posypeme pepřem a pokapeme olivovým olejem. Polévku podáváme studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.