Česnečka ze Slovácka
35 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 50gramůHusí sádlo
- 6stroužkůČesnek
- 100gramůBrambory
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1lžičkaVegeta
- 10gramůCeler - nať
- 10gramůPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
956 mg
Cukr
433 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, které dáme do hrnce s osolenou vodou, kam přidáme nasekanou petrželovou a celerovou nať, vegetu a sádlo. Vaříme do změknutí brambor.
- 2Když jsou brambory uvařené, oloupeme česnek, prolisujeme a dáme do polévky, kterou ještě dochutíme solí a pepřem a hned odstavíme z plotny.
- 3Sýr nastrouháme na hrubším struhadle, dáme menší množství na talíř, zalijeme připravenou polévkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.