Česnečka ze Slovácka

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
956 mg
Cukr
433 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, které dáme do hrnce s osolenou vodou, kam přidáme nasekanou petrželovou a celerovou nať, vegetu a sádlo. Vaříme do změknutí brambor.
  • 2
    Když jsou brambory uvařené, oloupeme česnek, prolisujeme a dáme do polévky, kterou ještě dochutíme solí a pepřem a hned odstavíme z plotny.
  • 3
    Sýr nastrouháme na hrubším struhadle, dáme menší množství na talíř, zalijeme připravenou polévkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.