Česneková polévka s hroznovým vínem
20 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 5kusůŽemle tuková
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMandle mleté
- 2lžíceOcet Sherry
- 250gramůHroznové víno
- 20gramůMandle plátky
- 1kusOregano čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
24 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Žemle z předešlého dne vydlabeme a vložíme na chvíli do misky se studenou vodou. Potom je vymačkáme a umixujeme spolu s oloupaným, nahrubo nasekaným česnekem a olivovým olejem. Osolíme a opepříme. Přidáme mleté mandle a ocet a do mixéru zvolna přiléváme studenou vodu a mixujeme, až vznikne krémová polévka. Necháme ji chladit 2 hodiny.
- 2Vychlazenou polévku rozdělíme do talířů a přidáme omyté, rozpůlené bobule vína zbavené zrnek. Nakonec polévku posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme oreganem.
- 3Podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.