Česnekové krůtí řízky

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
29 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtí prsa nařežeme na řízky, naklepeme a potřeme drceným česnekem utřeným se solí.
  • 2
    Každý naklepaný řízek nejprve obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepeme, řízek namočíme do rozšlehaného vejce a pak obalíme ve strouhance.
  • 3
    Nožem naděláme do řízků křížem zářezy, řízky přikryjeme a dáme je na 30 minut do chladničky.
  • 4
    Na pánvi rozehřejeme olej s máslem. Když začne máslo pěnit, vložíme na pánev řízky a z obou stran je zprudka dozlatova osmažíme.
  • 5
    Pánev odstavíme na mírnější oheň a řízky 10 minut doměkka dosmažíme.
  • 6
    Řízky vyjmeme z pánve a necháme je okapat na papírových ubrouscích. Ozdobíme kolečky citronu, nasekanou petrželí a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.