Česnekové krůtí řízky
30 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůStrouhanka
- 20gramůPetržel - nať
- 5lžicOlej slunečnicový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCitron
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
29 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa nařežeme na řízky, naklepeme a potřeme drceným česnekem utřeným se solí.
- 2Každý naklepaný řízek nejprve obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepeme, řízek namočíme do rozšlehaného vejce a pak obalíme ve strouhance.
- 3Nožem naděláme do řízků křížem zářezy, řízky přikryjeme a dáme je na 30 minut do chladničky.
- 4Na pánvi rozehřejeme olej s máslem. Když začne máslo pěnit, vložíme na pánev řízky a z obou stran je zprudka dozlatova osmažíme.
- 5Pánev odstavíme na mírnější oheň a řízky 10 minut doměkka dosmažíme.
- 6Řízky vyjmeme z pánve a necháme je okapat na papírových ubrouscích. Ozdobíme kolečky citronu, nasekanou petrželí a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.