Česnekový bujon s hovězím masem

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem si namočíme ječmen do studené vody. Druhý den ho scedíme.
  • 2
    Omyté hovězí maso ze svíčkové pokrájíme na hranolky, osolíme, opepříme a odložíme na 10 minut do mísy.
  • 3
    Česnek očistíme a prolisujeme. Omyjeme petrželku kudrnku, drobně ji pokrájíme.
  • 4
    V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme hovězí maso, přimícháme česnek, přilijeme 1 litr bujonu z kořenové zeleniny, přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pomalu vaříme asi 4 minuty. Přidáme ječmen, povaříme asi 2 minuty, posypeme petrželkou a podáváme.
  • 5
    Bujon z kořenové zeleniny [30788]:
  • 6
    Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek, vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.
  • 7
    Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.
  • 8
    V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.
  • 9
    Přilijeme 1.5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.
  • 10
    Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.