Česnekový chlebíček
45 min.
Ingredience
- 12stroužkůČesnek
- 350mililitrůMléko polotučné
- 450gramůMouka chlebová
- 8gramůSůl
- 10gramůDroždí sušené
- 5gramůPažitka
- 5gramůPetržel - nať
- 5gramůŠalvěj čerstvá
- 1kusVejce slepičí
- 15gramůKmín celý
- 20gramůTuk
- 25gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
370 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, sůl, posekanou pažitku, petrželku, šalvěj, prolisovaný česnek, sušené droždí, přilijeme važné mléko, olej, přidáme rozkvedlané vejce a vypracujeme těsto. Zakryjeme utěrkou, necháme asi hodinu kynout. Těsto důkladně prohněteme, vytvarujeme podlouhlý bochník, necháme ještě 15 minut kynout, na povrchu uděláme nožem dva zářezy, posypeme celým kmínem, položíme na vymazaný plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C přibližně 25 minut.
- 2Upečený chléb necháme vychladnout, nakrájíme na krajíčky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.