Česnekový chlebíček

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
370 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku, sůl, posekanou pažitku, petrželku, šalvěj, prolisovaný česnek, sušené droždí, přilijeme važné mléko, olej, přidáme rozkvedlané vejce a vypracujeme těsto. Zakryjeme utěrkou, necháme asi hodinu kynout. Těsto důkladně prohněteme, vytvarujeme podlouhlý bochník, necháme ještě 15 minut kynout, na povrchu uděláme nožem dva zářezy, posypeme celým kmínem, položíme na vymazaný plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C přibližně 25 minut.
  • 2
    Upečený chléb necháme vychladnout, nakrájíme na krajíčky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.