Česnekový dip s bylinkami pro alergiky
5 min.
Ingredience
- 200gramůŘecký jogurt
- 225gramůŽervé
- 2lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 50gramůPetržel - nať
- 50gramůBazalka
- 50gramůKerblík
- 4kusyCibulka jarní
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
469 mg
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Petrželku, bazalku a kerblík jemně posekáme. Jarní cibulky nakrájíme na drobné kostičky. Všechny ingredience (jogurt, žervé, česnek, cibuli a olej) vložíme do kuchyňského robotu nebo mixéru, rozmixujeme. Pak přidáme nadrobno nasekané bylinky, bazalku, kerblík a petrželku, osolíme, opepříme. Necháme 30 minut vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.