Česnekový olej s provensálskou zeleninou
70 min.
Ingredience
- 250gramůLilek
- 250gramůCuketa
- 80gramůPaprika červená
- 80gramůPaprika žlutá
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 40gramůTymián čerstvý
- 50mililitrůOlej olivový
- 20gramůBazalka
- 80gramůČesnek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Lilek a cukety nakrájíme na plátky silné 1 cm, slabě osolíme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Papriky rozpůlíme, odstraníme semeníky a rozložíme je na pánev slupkou nahoru. Přidáme rozpůlené česnekové stroužky, 1 snítku rozmarýnu, 2 snítky tymiánu a vše pokapeme 4 lžícemi olivového oleje. Pečeme asi 30 minut. Plátky lilku a cukety osušíme kuchyňským papírem.
- 2Očistíme žampiony a s lilkem a cuketou osmažíme na horkém olivovém oleji po obou stranách dozlatova. Vyjmeme, rozložíme na kuchyňský papír, aby se vpil přebytečný tuk. Papriky vyjmeme z trouby, oloupeme, nakrájíme na proužky široké asi 2 cm. Otrháme zbývající rozmarýn a tymián, přidáme lístky bazalky a oloupaný česnek, zalijeme 120 ml olivového oleje, ve vysoké nádobě jemně rozmixujeme. Okořeníme solí, cukrem a pepřem. Lilek, cukety, houby a papriku po obou stranách potřeme ochuceným olejem a zakryté necháme 2 hodiny marinovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.