Charčo po gruzínsku (Hovězí polévka se zeleninou)

140 min.
Ruská federace
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
804 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kosti omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme celý pepř a zvolna vaříme. Zhruba po hodině varu přidáme omyté hovězí maso a vaříme doměkka.
  • 2
    Celer a mrkev očistíme a nakrájíme na malé kostky, osmahneme na másle, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a překrájené stroužky česneku. Krátce osmahneme, přidáme rajčatový protlak, opláchnuté a vypeckované švestky a přebranou a propláchnutou rýži. Zalijeme přecezeným vývarem a vaříme. Přisolíme podle potřeby a ještě povaříme.
  • 3
    Polévku podáváme v polévkovém šálku. Do každé porce vkládáme vařené hovězí maso a omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.