Charčo po gruzínsku (Hovězí polévka se zeleninou)
140 min.
Ingredience
- 133gramůCibule
- 27gramůCeler bulvový
- 33gramůMáslo čerstvé
- 27gramůMrkev kořen
- 15gramůČesnek
- 0,7gramPepř černý celý
- 20gramůSůl
- 333gramůHovězí maso přední
- 267gramůKosti hovězí řídké
- 100gramůRýže loupaná
- 7gramůPetržel - nať
- 67gramůŠvestky
- 2,5litryVoda pitná
- 67gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
804 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kosti omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme celý pepř a zvolna vaříme. Zhruba po hodině varu přidáme omyté hovězí maso a vaříme doměkka.
- 2Celer a mrkev očistíme a nakrájíme na malé kostky, osmahneme na másle, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a překrájené stroužky česneku. Krátce osmahneme, přidáme rajčatový protlak, opláchnuté a vypeckované švestky a přebranou a propláchnutou rýži. Zalijeme přecezeným vývarem a vaříme. Přisolíme podle potřeby a ještě povaříme.
- 3Polévku podáváme v polévkovém šálku. Do každé porce vkládáme vařené hovězí maso a omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.