Chilli con carne s pivem
55 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 4kusyCibule
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 3lžíceKečup
- 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2kusyChilli paprička
- 1lžíceChilli koření mleté
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžíceOcet vinný
- 800gramůFazole červené sterilované
- 1špetkaSůl
- 2špetkyTabasco
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
10 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
14 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme česnek a cibuli a nasekáme.
- 2V hrnci rozpálíme podzemnicový olej a maso na něm zprudka cca 5min orestujeme ze všech stran. Přidáme cibuli a česnek a na středním ohni osmažíme cca 5min dozlatova. Vsypeme rajčata, vařečkou je rozmačkáme, přidáme protlak, kečup a zalijeme pivem.
- 3Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka, nakrájíme na kostičky a nasypeme do hrnce. Ochutíme pepřem, oreganem, chilli kořením, římským kmínem a octem. Zakryjeme a dusíme na mírném ohni cca 30min.
- 4Fazole scedíme, necháme okapat, vmícháme do chilli a společně ještě cca 10min podusíme. Dochutíme solí, pepřem, tabascem a ihned podáváme.
- 5Jako příloha je vhodný např. bílý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.