Chilli con carne s pivem

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
10 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
14 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme česnek a cibuli a nasekáme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme podzemnicový olej a maso na něm zprudka cca 5min orestujeme ze všech stran. Přidáme cibuli a česnek a na středním ohni osmažíme cca 5min dozlatova. Vsypeme rajčata, vařečkou je rozmačkáme, přidáme protlak, kečup a zalijeme pivem.
  • 3
    Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka, nakrájíme na kostičky a nasypeme do hrnce. Ochutíme pepřem, oreganem, chilli kořením, římským kmínem a octem. Zakryjeme a dusíme na mírném ohni cca 30min.
  • 4
    Fazole scedíme, necháme okapat, vmícháme do chilli a společně ještě cca 10min podusíme. Dochutíme solí, pepřem, tabascem a ihned podáváme.
  • 5
    Jako příloha je vhodný např. bílý chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.