Chléb s domácí paštikou a krevetovým máslem
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 250gramůJátra kuřecí
- 1kusŠalvěj sušená
- 1kusSůl
- 1kusPepř černý mletý
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 2kusyAnčovičky konzervované
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusChléb konzumní
- 20lžicMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
62 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
795 mg
Postup přípravy
- 1Pět lžic másla rozpustíme s nasekanou cibulkou, prolisovaným stroužkem česneku a restujeme doměkka. Potom přidáme játra, 4 snítky nasekané šalvěje a dusíme 8 minut. Osolíme, opepříme a rozmixujeme s 5 dalšími lžícemi másla.
- 2Krevety a ančovičky nasekáme se 4 lžícemi másla do pěny. Poté vmícháme citronovou šťávu a 1 lžíci nasekané petrželky, sůl a pepř. Chléb rozkrojíme na 12 plátků a na pečícím papíru je potřeme přibližně 6 lžícemi másla.
- 3Pečeme 10 minut dozlatova. Polovinu plátků chleba potřeme paštikou, druhou polovinu krevetovým máslem. Okamžitě je podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.