Chlebová polévka s jarními kopřivami

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
32 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
160 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Trochu tvrdší chleba pokrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a chleba osmažíme dozlatova. Zalijeme ho 1 litrem zeleninového vývaru, ochutíme soli, kmín a vaříme přibližně 5-10 minut.
  • 2
    Oloupaný česnek prolisujeme. Omyjeme mladé jarní kopřivy, otrháme lístky a pokrájíme je na nudličky. Omytou pažitku drobně pokrájíme. Kopřivy v pánvi podusíme na 1 lžíci másla asi 1-2 minuty.
  • 3
    Do polévky přimícháme česnek, kopřivy, dochutíme solí a pepřem. Nakonec přilijeme smetanu, promícháme a polévku odstavíme z plotny.
  • 4
    Nalijeme ji do talířů, každou porci posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.