Chlebová polévka s jarními kopřivami
35 min.
Ingredience
- 200gramůChléb konzumní
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1litrVývar zeleninový
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 4stroužkyČesnek
- 4lžíceKopřiva
- 1lžícePažitka
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
32 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
160 mg
Postup přípravy
- 1Trochu tvrdší chleba pokrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a chleba osmažíme dozlatova. Zalijeme ho 1 litrem zeleninového vývaru, ochutíme soli, kmín a vaříme přibližně 5-10 minut.
- 2Oloupaný česnek prolisujeme. Omyjeme mladé jarní kopřivy, otrháme lístky a pokrájíme je na nudličky. Omytou pažitku drobně pokrájíme. Kopřivy v pánvi podusíme na 1 lžíci másla asi 1-2 minuty.
- 3Do polévky přimícháme česnek, kopřivy, dochutíme solí a pepřem. Nakonec přilijeme smetanu, promícháme a polévku odstavíme z plotny.
- 4Nalijeme ji do talířů, každou porci posypeme pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.