Chlebové bochánky s kuřecím masem

185 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
944 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
42 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar kuřecí [42660]:
  • 2
    Kuřecí křídla a krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít nebo zmrazit.
  • 3
    Vlažné mléko, změklé máslo, 1/2 lžičky soli, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Mezitím si do mísy vložíme zázvor, česnek, najemno nakrájenou šalotku, koriandr, kari, maizenu, sůl, pepř, přilijeme 200 ml kuřecího vývaru, přidáme chilli dle chuti a pořádně zamícháme.
  • 4
    Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a naložíme do marinády na 30 minut. Poté je zprudka orestujeme na rozpáleném oleji a přilijeme marinádu. Po 5 minutech odstavíme. Když už je těsto hotové, vyklopíme jej na pomoučenou desku, jemně prohněteme a vytvoříme 8 kuliček. Vyválíme je na placky, které naplníme směsí a vytvarujeme bochánky. Dáme je na plech a necháme 30 minut kynout. Poté je potřeme vodou, posypeme sezamem a mákem a pečeme v troubě při 200°C 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.