Chlebový cop s masovou náplní

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
5 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
549 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
  • 2
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.
  • 4
    Během programu oloupeme a najemno nakrájíme cibuli, oloupané stroužky česneku prolisujeme. Rozehřejeme pánev a vložíme na ni mleté maso, pak přidáme cibuli a česnek a restujeme, dokud maso není měkké. Nakonec vmícháme grilovací omáčku a bylinky, podle chuti okořeníme a necháme vychladnout.
  • 5
    Po ukončení programu "těsto" přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
  • 6
    Těsto pak vyválíme na placku o rozměru 35 x 25 cm a dáme na olejem mírně potřený plech. Vychladlou masovou směs naneseme doprostřed těsta a ostrým nožem nakrojíme v těstu vedle náplně na každé straně 10 proužků. Proužky pak střídavě po jednom z každé strany překlopíme přes masovou náplň a konce přimáčkneme. Hotový cop překryjeme a necháme na teplém místě 30 minut vykynout.
  • 7
    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia a chlebový cop pečeme přibližně 30 minut, dokud nemá zlatavou barvu.
  • 8
    Podáváme teplý i studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.