Chlebový cop s masovou náplní
55 min.
Ingredience
- 2,4decilitryVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceCukr krupice
- 1,5lžičkySůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceMléko polotučné sušené
- 1lžičkaDroždí sušené
- 350gramůHovězí maso mleté
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceBarbecue omáčka
- 1hrstPažitka
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
5 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
549 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.
- 4Během programu oloupeme a najemno nakrájíme cibuli, oloupané stroužky česneku prolisujeme. Rozehřejeme pánev a vložíme na ni mleté maso, pak přidáme cibuli a česnek a restujeme, dokud maso není měkké. Nakonec vmícháme grilovací omáčku a bylinky, podle chuti okořeníme a necháme vychladnout.
- 5Po ukončení programu "těsto" přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
- 6Těsto pak vyválíme na placku o rozměru 35 x 25 cm a dáme na olejem mírně potřený plech. Vychladlou masovou směs naneseme doprostřed těsta a ostrým nožem nakrojíme v těstu vedle náplně na každé straně 10 proužků. Proužky pak střídavě po jednom z každé strany překlopíme přes masovou náplň a konce přimáčkneme. Hotový cop překryjeme a necháme na teplém místě 30 minut vykynout.
- 7Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia a chlebový cop pečeme přibližně 30 minut, dokud nemá zlatavou barvu.
- 8Podáváme teplý i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.