Chlupaté knedlíky a hlávkové zelí

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Knedlíky: Brambory oloupeme a na středním struhadle nastrouháme do misky, přidáme nastrouhaný česnek, mouku, rozklepneme celé vejce, vsypeme majoránku, sůl a dobře vařečkou promícháme. Těsto má byt spíše hustší.
  • 2
    Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu, lžíci nabereme bramborové těsto, vytvoří se knedlíky, které vhazujeme do vařící vody a vaříme přibližně 10 minut. Až vyplavou na hladinu, tak jsou uvařené. Vyndáme je z vody do mísy, přidáme máslo, promícháme je a udržujeme v teple.
  • 3
    Zelí: Slaninu nakrájíme na kostky, dáme na pánev, přidáme máslo, oloupanou, na kostky nakrájenou cibuli, osmažíme dozlatova. Zelí nakrájíme na tenké proužky,přimícháme k surovinám v pánvi, promícháme, přisypeme kmín, ocet, cukr, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Nakonec zelí posypeme nasekanou petrželkou, podle chuti osolíme, opepříme. Zelí připravujeme na sporáku, ale můžeme také vložit do horké trouby na 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.