Chlupaté knedlíky a hlávkové zelí
60 min.
Ingredience
- Knedlíky
- 2litryVoda pitná
- 10gramůMajoránka
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 400gramůBrambory
- Zelí
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSlanina vepřová
- 3kusyCibule
- 10gramůKmín celý
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceCukr krupice
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 20gramůPetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Knedlíky: Brambory oloupeme a na středním struhadle nastrouháme do misky, přidáme nastrouhaný česnek, mouku, rozklepneme celé vejce, vsypeme majoránku, sůl a dobře vařečkou promícháme. Těsto má byt spíše hustší.
- 2Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu, lžíci nabereme bramborové těsto, vytvoří se knedlíky, které vhazujeme do vařící vody a vaříme přibližně 10 minut. Až vyplavou na hladinu, tak jsou uvařené. Vyndáme je z vody do mísy, přidáme máslo, promícháme je a udržujeme v teple.
- 3Zelí: Slaninu nakrájíme na kostky, dáme na pánev, přidáme máslo, oloupanou, na kostky nakrájenou cibuli, osmažíme dozlatova. Zelí nakrájíme na tenké proužky,přimícháme k surovinám v pánvi, promícháme, přisypeme kmín, ocet, cukr, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Nakonec zelí posypeme nasekanou petrželkou, podle chuti osolíme, opepříme. Zelí připravujeme na sporáku, ale můžeme také vložit do horké trouby na 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.