Chňapal na dušené čekance s hořčičným dipem
45 min.
Ingredience
- 20gramůPažitka
- 6kusůČekanka
- 40gramůHořčice
- 600gramůChňapal červený
- 400gramůBrambory
- 200gramůZakysaná smetana
- 40gramůChutney mangové
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej olivový
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůCukr krupice
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
27 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, ochutíme máslem a nadrobno nasekanou pažitkou. Čekankové puky rozčtvrtíme, vyřízneme košťály a nakrájíme na větší kousky.
- 2V pánvi rozehřejem máslo, čekanku osmahneme, okořeníme a dopečeme. Rybí filety očistíme, pokapeme citrónovou šťávou, necháme 10 minut odležet, osolíme, opepříme a na směsi olivového oleje a másla z obou stran dokřupava opečeme. Zakysanou smetanu dobře promícháme s hořčicí a mangovým chutney, popřípadě dochutíme cukrem, solí a pepřem.
- 3Na talíře rozdělíme brambrory, porce ryby, ozdobíme čekankou a v mističkách podáváme hořčičný dip.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.