Chňápal na způsob veracruz
50 min.
Ingredience
- Omáčka
- 1kusCibule
- 2kusyBobkový list
- 4kusyChilli paprička
- 8kusůRajčata
- 75gramůPaprika sterilovaná
- 1lžíceCukr třtinový
- 150gramůOlivy nakládané
- 2stroužkyČesnek
- 120mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaHřebíček
- 1kusCitrony
- 1lžíceKapary
- 2kusyLimetka
- 1lžičkaOregano sušené
- 2stroužkyČesnek
- 600gramůParmice
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
42 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Rybu opláchneme, osušíme a vložíme do pekáče. V misce smícháme limetkovou šťávu, drcený česnek, oregano a sůl. Směsí polijeme rybu. Troubu předehřejeme na 180° C, vložíme rybu a pečeme 30 minut.
- 2V hrnci zahřejeme olej, přidáme bobkový list, plátky česneku a proužky čerstvé čili papričky jalapeňo bez semen. Smažíme 3-4 minuty na mírném ohni. Přidáme plátky cibule a smažíme ještě 3-4 minuty, až je cibule měkká.
- 3Rajčata naspodu nařízneme do kříže, vložíme do mísy a zalijeme horkou vodou. Po 3 minutách je přendáme do mísy se studenou vodou, osušíme a oloupeme. Rozřízneme napůl, vyjmeme semena, dužinu nakrájíme najemno a přidáme k cibulové směsi. Smažíme 3-4 minuty, až rajčata začnou měknout.
- 4Do omáčky přidáme pikantní nakládané čili papričky jalapeňos nakrájené na proužky, cukr, hřebíček a skořici. Vaříme 10 minut, často mícháme, pak do omáčky přidáme zelené olivy plněné papričkou.
- 5Na každou rybu nalijeme trochu omáčky, ozdobíme kapary a podáváme s plátky citrónu. Jako příloha se hodí rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.