Chobotnice na víně a koření
173 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 1hrstOříšky piniové
- 1kilogramChobotnice
- 2kusyBobkový list
- 500gramůRajčata
- 65mililitrůOlej olivový
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceOregano sušené
- 2lžícePetržel - nať
- 170mililitrůVíno červené
- 40mililitrůOcet vinný
- 1hrstMandle
- 4stroužkyČesnek
- 8plátkůChléb toastový
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
31 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
9 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku prolisujeme, oregano a petrželku nasekáme.
- 2Chobotnici vložíme do vařící vody s 1/4 cibule a 2 bobkovými listy. Tak ji vaříme 1 hodinu.
- 3Mezitím spaříme rajčata na 30 sekund v horké vodě, ochladíme je, oloupeme a nasekáme. Chobotnici scedíme a nakrájíme na kousky, hlavu vyhodíme.
- 4Na pánvi na oleji smažíme chobotnici s česnekem asi 3 minuty. Pak přidáme rajčata, cukr, oregano, petrželku, víno, ocet a smažíme a mícháme asi 5 minut.
- 5Vše vrátíme do kastrolu a přikryté vaříme 1,5 hodiny do zhoustnutí.
- 6Pokrm servírujeme s petrželkou, mandlemi, oříšky a chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.