Chobotnice na víně a koření

173 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
31 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
9 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku prolisujeme, oregano a petrželku nasekáme.
  • 2
    Chobotnici vložíme do vařící vody s 1/4 cibule a 2 bobkovými listy. Tak ji vaříme 1 hodinu.
  • 3
    Mezitím spaříme rajčata na 30 sekund v horké vodě, ochladíme je, oloupeme a nasekáme. Chobotnici scedíme a nakrájíme na kousky, hlavu vyhodíme.
  • 4
    Na pánvi na oleji smažíme chobotnici s česnekem asi 3 minuty. Pak přidáme rajčata, cukr, oregano, petrželku, víno, ocet a smažíme a mícháme asi 5 minut.
  • 5
    Vše vrátíme do kastrolu a přikryté vaříme 1,5 hodiny do zhoustnutí.
  • 6
    Pokrm servírujeme s petrželkou, mandlemi, oříšky a chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.