Chobotnice s rajčaty a olivami
60 min.
Ingredience
- 500gramůChobotnice
- 2kusyCibule
- 1kusChilli paprička
- 100gramůOlivy černé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceKapary
- 1kusPažitka
- 3stroužkyČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
5 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Chobotnice omyjeme, rozřízneme a nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Chilli papričky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka.
- 2Na pánvi rozpálíme olivový olej a chobotnici na něm opékáme asi 3 minuty. Poté ji vyjmeme, osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu.
- 3Cibuli, česnek a chilli papričky opečeme, vložíme rajčata a necháme 10 minut vařit. Do rajčatové omáčky přidáme olivy, chobotnici a kapary a prohřejeme. Pažitku omyjeme, nahrubo nasekáme a přimícháme do omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.