Chobotnice s rajčaty a olivami

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
5 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chobotnice omyjeme, rozřízneme a nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Chilli papričky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olivový olej a chobotnici na něm opékáme asi 3 minuty. Poté ji vyjmeme, osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu.
  • 3
    Cibuli, česnek a chilli papričky opečeme, vložíme rajčata a necháme 10 minut vařit. Do rajčatové omáčky přidáme olivy, chobotnici a kapary a prohřejeme. Pažitku omyjeme, nahrubo nasekáme a přimícháme do omáčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.