Chřest s teplým bramborovým salátem
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyBrambory
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1000gramůChřest bílý
- 50gramůŠunka drůbeží
- 2lžičkyNakládaný zelený pepř
- 4lžícePažitka
- 1kusSalát hlávkový
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupané, na kostky nakrájené brambory, vaříme v osolené vodě asi 15 minut.
- 2Šunku rozkrájíme na kostičky, opečeme na pánvi do křupava a podlijeme octem. Vložíme oloupanou, jemně pokrájenou cibuli a dusíme 1 minutu. Přidáme olej, zrnka pepře, osolíme, opepříme a mírně osladíme. Zálivku necháme částečně vychladnout.
- 3Scezené brambory promícháme se zálivkou. Omytý a očištěný chřest vaříme v osolené vodě asi 20 minut, scedíme a necháme okapat.
- 4Na talíře upravíme chřest s omytými listy salátu a bramborovým salátem. Pokrm posypeme nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.