Chřest sypaný strouhankou

65 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
27 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
8 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest omyjeme a oloupeme. Spodní část, která by mohla být příliš tuhá, odlomíme. Do hrnce vlijeme vodu, přidáme do ní lžíci cukru a nastrouhanou pomerančovou kůru. Přisypeme do vody ještě špetku soli a nasekanou petrželku. Do hrnce s vodou vložíme pařák, počkáme, dokud voda nezačne vřít a na pařák položíme chřest. Chřest se také dá vařit tak, že se pevně sváže nití a pověsí do hrnce tak, aby visel těsně nad vroucí tekutinou. Na pařák také přidáme cherry rajčata. Vaříme maximálně 5 minut, chřest byl měl být křupavý a pevný, ne úplně měkký.
  • 2
    Na pánvi nasucho lehce opražíme strouhanku.
  • 3
    Necháme uvařený chřest okapat a potom jej položíme na zahřátý talíř. Zalijeme máslem a zasypeme strouhankou.
  • 4
    Brambory uvaříme ve slupce a servírujeme je jako přílohu k chřestu. Přidáme cherry rajčátka a ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.