Chutný salát s parmezánem
15 min.

Ingredience
- 1kusČekanka
- 2kusyRoketa
- 2kusyŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceBalsamico ocet
- 1lžíceOcet vinný červený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 100gramůSýr Parmezán
- 1lžíceOlej z vlašských ořechů
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
592 mg
Cukr
607 mg
Postup přípravy
- 1Listy čekanky a roketu opláchneme ve studené vodě a natrháme na kousky. Oloupané šalotky nakrájíme na kostičky.
- 2Stroužek česneku přepůlíme, vytřeme jím salátovou mísu a vložíme šalotku.
- 3Zálivku si připravíme tak, že rozmícháme balzamicový a červený vinný ocet, pepř a sůl. Pak postupně metlou všleháme oba druhy oleje, a zálivku případně ještě dochutíme.
- 4Čekankové a roketové listy v míse dobře promícháme se zálivkou a nakonec posypeme parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.