Ciambotta

50 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
89 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory a lilky nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na větší čtverečky. Celer nakrájíme nadrobno, cibuli nasekáme. Olivy necháme okapat a nahrubo nakrájíme. Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky.
  • 2
    V kastrolu na rozehřátém másle necháme zpěnit cibuli s olivami. Přidáme lilky, promícháme a poté přidáme ostatní zeleninu. Ochutíme solí, 100ml vody a pod pokličkou dusíme cca 35min. Občas promícháme.
  • 3
    Hotovou ciambottu polijeme olivovým olejem, ozdobíme nasekanou petrželku a několika celými olivami. Podáváme horkou nebo studenou,jako salát nebo lze použít i jako příloha.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.