Ciambotta
50 min.
Ingredience
- 600gramůLilek
- 330gramůBrambory
- 2kusyRajčata
- 2lžícePetržel - nať
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 2kusyPaprika červená
- 3kusyCeler řapíkatý
- 1kusCibule
- 3lžíceOlivy nakládané
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
89 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory a lilky nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na větší čtverečky. Celer nakrájíme nadrobno, cibuli nasekáme. Olivy necháme okapat a nahrubo nakrájíme. Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky.
- 2V kastrolu na rozehřátém másle necháme zpěnit cibuli s olivami. Přidáme lilky, promícháme a poté přidáme ostatní zeleninu. Ochutíme solí, 100ml vody a pod pokličkou dusíme cca 35min. Občas promícháme.
- 3Hotovou ciambottu polijeme olivovým olejem, ozdobíme nasekanou petrželku a několika celými olivami. Podáváme horkou nebo studenou,jako salát nebo lze použít i jako příloha.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.