Cibule s houbami a piniovými ořechy
110 min.
Ingredience
- 2krajíceChléb celozrnný žitný
- 4kusyCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOříšky piniové
- 200gramůHouby čerstvé
- 4lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Dva krajíce tmavého chleba opékáme v troubě předehřáté na 160°C 20 minut, na struhadle pak z chleba uděláme strouhanku (můžeme použít i mixér).
- 2Velké cibule oloupeme, odřízneme horní a spodní část, vložíme do kastrůlku s vodou a po přivedení vody k varu oheň ztlumíme a na mírném ohni vaříme 10 minut. Měkké cibule po okapání necháme 20 minut chladnout. Teplotu troubu zvýšíme na 200°C.
- 3Z cibulí opatrně vydloubneme vnitřky, dáváme pozor, abychom neporušili vnější slupku. Vnitřky z cibule nasekáme najemno a společně s nasekanými stroužky česneku 5 minut smažíme na rozehřátém oleji, pak přidáme jádra piniových ořechů, najemno nasekané houby a dalších 5 minut smažíme. Stáhneme pánev z ohně, přimícháme chlebovou strouhanku, nasekanou čerstvou petrželku, sůl a pepř. Hotovou směsí naplníme cibulové slupky, každou samostatně zabalíme do alobalu, nahoře neuzavřeme, položíme na plech a 40 minut pečeme v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.