Cibulový telecí bujon

140 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
20 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka. Sardelové řezy nakrájíme na malé kousky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Tymián omyjeme a otrháme lístky.
  • 2
    V hrnci rozpálíme máslo s olejem, cibuli s tymiánem osmažíme dorůžova, pak přilijeme 1 litr telecího bujonu a cibuli pomalu vaříme 8 minut. Po 5 minutách vaření dáme do polévky pokrájený pórek. Polévku ochutíme solí, mletým šafránem a bílým pepřem.
  • 3
    Nakonec do polévky dáme pokrájené sardelové filety a podáváme. Telecí masový bujon [27974]:
  • 4
    Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.
  • 5
    Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.
  • 6
    Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.
  • 7
    Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.
  • 8
    Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.