Cikánské ragú
175 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 250gramůFazole bílé
- 80mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPaprika červená
- 2lžičkyKmín římský
- 1lžičkaRozmarýn sušený
- 1kusPaprika zelená
- 750gramůVepřová kýta
- 400gramůRajčata
- 300gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 60gramůMangold
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 0,25lžičkaPepř cayenský
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
970 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
51 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
16 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Bílé fazole namočíme na minimálně 3 hodiny do studené vody. Slijeme a necháme okapat. Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme polovinu nasekaného česneku a cibule, smažíme 5 minut, dokud cibule nezměkne. Přisypeme fazole, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme zvolna 45 minut, do změknutí fazolí.
- 2V ohnivzdorné nádobě rozpálíme zbytek oleje, přidáme zbylou cibuli, česnek a smažíme 5 minut, dokud cibule nezesklovatí. Přimícháme koření, rozmarýn, papriku, kostky masa a smažíme dokud maso nezhnědne. Přidáme konzervovaná, krájená rajčata, vývar a přivedeme k varu. Zakryjeme a dáme do předehřáté trouby na 160°C. Pečeme asi 1 hodinu, potom přidáme fazole a sladké brambory, zalijeme 250 ml vody a vrátíme ještě na 30 minut do trouby.
- 3Pečeme dokud nejsou brambory měkké. Přimícháme natrhaný mangold a pečeme ještě 5 minut, dokud nezvadne. Dle chuti osolíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.